האם מותר לעשות פוליגרף בהריון?
פוליגרף היא בדיקת מהימנות המקובלת לביצוע במקרים שונים. המטרה של הפוליגרף לדעת אם אותו אדם דובר אמת או לא ואותה מבצעים בחקירות משטרתיות, טרם קבלה לעבודה, במקרה של חקירה פלילית ועוד מקרים שונים. בדיקה זו היא כמובן אינה מושלמת, ישנם הסבורים כי מדובר בבדיקה בעלת 90% אמינות וישנם הסבורים כי פחות.
לא מעט פעמים עולות שאלות רבות הקשורות לביצוע בדיקת פוליגרף לנשים הרות, השאלות הן הגיוניות: האם יש סכנה ממשית לעובר או לאם? האם ההתרגשות/הלחץ מהבדיקה יכולה להזיק בצורה כלשהי? האם המדדים הביולוגים בהריון יכולים להטות את תוצאות הבדיקה? ובכן התשובות במקרה זה הן אינם חד משמעיות:
ראשית, רצוי מאוד שלא לחשוף נשים בהריון לבדיקה של מכשירים שונים אך מכשיר הפוליגרף אינו מוציא קרינה כלשהי או מזיק בשום צורה שהיא על בריאותו של הנבדק. יחד עם זאת, אם מדובר בתהליך שניתן לדחות אותו לאחר תקופת ההיריון אז רצוי לעשות כך. אם האישה ההרה מואשמת בעבירה חמורה במיוחד, חשוב להבין כי בדיקת הפוליגרף עצמה מציפה התרגשות ולחצים רבים, משום כך מתקיימת שיחת הרגעה טרם הבדיקה בין הבודק/ת לנבדק/ת וכן לענות לנבדק/ת על שאלה שמטרידה אותו/ה. במקרים מיוחדים שבהם מדובר בחודשי ההיריון הראשונים מומלץ לדחותה לחודשים יותר מבוססים ומתקדמים אך לא מתקדמים מידי שם העובר ותזוזותיו מפריעות לאיסוף נתונים נקי.
>>> לחצו כאן ליצירת קשר וקבלו 10% הנחה <<<
האם מסוכן לבצע בדיקת פוליגרף בהריון?
חשוב לציין כי בדיקת הפוליגרף כשלעצמה כולל כלל המכשירים והחיישנים המחוברים לה אינם מהווים סכנה לאם או לעובר ואינם מהווים כאב פיזי. יחד עם זאת רק במידה ומדובר בתהליך דחוף שיכול לשמש כעדות מכרעת והאישה מסכימה לבצע את הבדיקה לאור כל האינפורמציה שנמסרה לה אודות הבדיקה ניתן לבצע את הבדיקה.
בכל מקרה תמיד כדאי להתייעץ עם הצוות המקצועי של מכון הפוליגרף מורשה בעל ניסיון רב וותק בתחום אשר בודקיו נמנים עם חברי "איגוד בודקי הפוליגרף בישראל" שיוכל לבחון את הנושא ולתת לכם תשובות מדויקות.
ראה גם: האם ניתן לרמות או להתל בפוליגרף?