האם פוליגרף קביל בבית משפט?
בעולם של היום די קשה לסמוך על אנשים, בעקבות התפתחות הטכנולוגיה ניתן לפגוע באנשים ובגופים פרטיים או ציבוריים בדרכים חדשות ומגוונות, למרות שהפוליגרף נחשב מכשיר מיושן גם הוא התפתח במהלך השנים. מה שלא "התפתח" זו הפיזיולוגיה של האדם אשר היתה ונותרה זהה ולכן בדיקת הפוליגרף עדיין יכולה לסייע במקרים שונים ומסובכים. למעשה, באמצעות מכונת זו אנו נוכל לשמוע האם אותו נבדק אכן דובר אמת או לא. פירוש המילה פוליגרף הוא – פולי – רב וגרף הוא – רישום, כך שמכונה זו מיועדת לרישום ממש כמו שהיא נקראת.
האם פוליגרף קביל בבית משפט?
קודם כל התשובה היא כן, בבית משפט אזרחי ובית הדין הרבני משתמשים לא מעט בבדיקת הפוליגף על מנת להכריע בתיקים מסויימים וזאת בהסכמת שני הצדדים. לעומת זאת בית משפט לעניינים פליליים לא מאפשר להשתמש בבדיקה כראייה (היו תקדימים בעבר) כי על מנת להרשיע או לזכות אדם בבית משפט לעניינים פליליים נדרש ספק סביר אשר נקבע שעומד על 97 אחוזים, מחקרים מראים כי רמת הדיוק של בדיקת הפוליגרף נעה בין 85-94 אחוז ולכן לא ניתן להתשמש בה כראייה בבית משפט פלילי.
כיצד פועלת מכונת הפוליגרף?
בדיקת פוליגרף היא אחת הבדיקות הפופולריות, בין אם מדובר על קבלת עובדים לחברה מסוימת, בחקירות משטרתיות, במקרים של מעילה או גניבה בחברה מסוימת ועוד מקרים שונים נוספים. הבדיקה עצמה מתבצעת באמצעות מכונת אמת. שהיא כמעין קופסא קטנה אשר קולטת את הנתונים הפיזיוליגיים של הנבדק. קליטת הנתונים נעשית באמצעות מספר רכיבים שונים כולם יושבים על הגוף בצורה פשוטה ולא חודרנית. המכשיר מתרגם את הנתונים הללו ומציג אותן על צג המחשב.
במהלך בדיקת הפוליגרף הנבדק נשאל שאלות שונות, כל השאלות קשורות באופן ישיר או עקיף לעניין הבדיקה. ולמעשה כולן חשובות להצלחת הבדיקה.
בדיקת פוליגרף בבית משפט מבוצעת במקרים שונים. קראו כאן על סוגי בדיקות פוליגרף שיכולות להגיע לבית משפט